خرمالو را گیاهانی از خانواده آبنوس و همچنین میوه های این گیاهان می نامند، این نکته را به یاد داشته باشید که خرمالو در میدان تره بار تهران گیاهی گرما دوست است بنابراین در استرالیا و بسیاری از کشورهای اوراسیا و آمریکا به طور گسترده توزیع می شود.
خرمالو قبل از قرن گذشته وارد اروپا شد اما قبل از آن به مدت 2000 سال در چین و ژاپن کشت می شد، خود گیاهان درختان یا بوته های کوچک هستند، در بسیاری از گونه ها، میوه ها خوراکی هستند، برخی از گونه های گرمسیری به عنوان منبع چوب با ارزش آبنوس عمل می کنند.
شکل خرمالو شبیه شکل درخت سیب است و میوه های نارنجی یا قرمز آن از دور شبیه پرتقال است، خرمالو در اواسط پاییز و قبل از اولین یخبندان می رسد.
میوه نارس آن به دلیل داشتن تانن زیاد تلخ است، ژاپنی ها میوه خرمالو را «میوه میوه» می نامند، خرمالوهای رسیده معمولاً کاملاً نرم و به رنگ نارنجی روشن با برگهای قهوه ای هستند.
لکه ها و لکه های تیره روی میوه نشان می دهد که از قبل شروع به فاسد شدن کرده است، خرمالوهای رسیده را می توان در یخچال نگهداری کرد و خرمالوهای منجمد را تا شش ماه می توان نگهداری کرد.
از طرفی میوه های خام را باید تا زمان رسیدن گرم نگه داشت، در زمان نگهداری از آسیب به سطح میوه ها خودداری کنید در غیر این صورت به سرعت پوسیده می شوند.
انواع خرمالو
بر اساس پایگاه داده The Plant List، تیره خرمالو شامل 725 گونه است.
میوه های خرمالو اغلب به دو دسته تقسیم می شوند:
قابض از نظر طعم: میوه ها بدون کود و بدون دانه، هنگام رسیدن رنگ پالپ را تغییر نمی دهند و فقط پس از رسیدن نهایی، زمانی که پالپ قبلا قوام ژله ای پیدا کرده است، قابض بودن را از دست می دهند.
از نظر طعم قابض نیست: میوه ها و دانه هایی که پس از گرده افشانی تشکیل شده اند، در حال حاضر در زمان حذف، دارای خمیر غیر ترش هستند و رنگ پالپ به رنگ قهوه ای تیره تغییر می کند، این گروه همچنین شامل انواع کینگ یا شکلاتی مانند هیاکوم و زنجی مارو می شود.
امروزه خرمالو در هر جایی که آب و هوای گرم باشد کشت می شود، بنابراین علاوه بر انواع سنتی خرمالو (حدود 200 عدد)، انواع عجیب و غریب نیز وجود دارد.
این شامل انواع زیر است.
خرمالوی آمریکای جنوبی که به آن «پودینگ شکلاتی» یا «سیب سیاه» می گویند زیرا به اندازه یک سیب سبز بزرگ به وزن 700 تا 900 گرم می شود و پس از رسیدن، به تدریج تیره می شود، طعم و رنگ شکلات تلخ را به خود می گیرد.